9 Aralık 2014 Salı

Dior Beyazı

Selam kızlar ! Bildiğiniz gibi stilistlik öğrencisi olduğum için modaya olan ilgim yüksek. Her markanın defilesini izler, yorumlarımı yaparım. Bugünün kısmetlisi Christian Dior oldu.
 
Dünyanın en büyüklerinden biri olan Christian Dior genelde sadeliğiyle dikkat çeken bir marka. Summer 2015 Ready-To-Wear koleksiyonunda bunu bir kez daha ispatladı. Bu koleksiyonunda Dior, kendi tasarımları gibi bembeyaz yuvarlak bir area kullandı . Koleksiyonda kesinlikle beyaz renk ağır basıyordu. Beyazın asilliğini ancak Christian Dior bu kadar belli edebilirdi zaten.  




 
Beyaz sadeliğine az da olsa hareketlilik katmak adına kol ve bilek kısımlarına renk ve motif detayları eklendi. Etekleri bomber tarz ve bileğe kadar uzundu. Bu koleksiyon Modern Kadın bakışını aşmış ve tarihe geri dönmüş kadını simgeliyordu adeta. Defilede bir çok karakter görmek mümkündü. Liseli genç kız karakterinden 18. yüzyıl kadınına kadar bir çok karakter gördüm defileyi izlerken.
 


 
Benim en ilgimi çeken kısım ise Anadolu Motiflerini görmemdi. Bir çok tasarımın üzerinde bana çağırışım yapan Anadolu kadınının işlemelerini hatırlatan motifler bulunuyordu. Sizce de babaannelerimizin beyaz örtüye işlediği motiflere benzemiyor mu ?
 
Gelelim takılardan neler varmış... Gümüş Gümüş Gümüş...
Her mankende gümüş metalik takı vardı. Kalın gümüş bilezikler, oval küçük küpeler ve kalın zincir kolyeler gördüm. Nude bir ruj ve ten makyajı yapılarak, gözlere hiç dokunulmamış basit ve bir o kadar da duru bir makyaj yapılmıştı. İlgimi çeken ikinci kısım çantalardı. Ah o çantalar... Hepsine ayrı ayrı bayıldım diyebilirim.
 
 
İlk olarak Chanel'de gördüğüm defile ürünü, sezona bomba gibi düşmüş olan " liseli kız" görünümünün parçası çoraplı botlar... Dior bunu biraz değiştirmiş. Çoraplı bot değil, örgülü bot olmuş. Yine de benzemiyorlar desem yalan olur.
 
 

 
 Kalından inceye giden bir topuk, renk renk örgüler, ayakkabının  ucundakı deri burun detayı.
Hem bilekte biten botlar hemde dize kadar gelen uzaktan sanki stiletto'nun içine uzun çorap giymişsin gibi gözüken botları. Christian Dior bu sefer sade bir tasarım oluşturmasına rağmen bombayı ayakkabılara saklamış gibi görünüyor.



Üst ve alt takım giyme modası aldı başını gidiyor. Biraz göz yorucu olsa da her tasarımcı bu görüntüyü benimsedi. Chanel'de gördüğüm etek-ceket takım sevdası Dior'da da mevcut. Ayrıca çiçek baskılı bol ceketleri " asi kız" havası veriyor gibi geldi bana.

Bu bembeyaz koleksiyonun tek renkli kısmı, uzun rengarenk yeleklerdi. Sonunda bir renk görmek beni mutlu etti açıkçası. Tam olarak emin olmamakla birlikte yeleklerin saten olduğunu düşünüyorum.

 Dior Ready-To-Wear koleksiyonunda ayrıntılara dikkat çekmiş. Kollarda motif detayları , etek ve yeleklerin cep kısmındaki düğme detayları, deri kemerleri oldukça fazlaydı. Aksesuar olarak ayna camlı gözlükler kullanıldı. Sanırım 2015 yazında herkeste bu gözlüklerden göreceğiz...

Tasarımcı "Dior Çizgisi" ni değiştirmemeye kararlı. Baştan sona kadar asil bir defile oldu. Koreografisi alışılmışın dışında olsa da keyif alarak izledim.









 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder